IT Genetics vinde exclusiv role de hartie fara Bisfenol A, conform normelor UE

IT Genetics vinde exclusiv role de hartie fara Bisfenol A, conform normelor UE

IT Genetics, lider pe piata DC/POS (Data Capture/Point of Sale), s-a adaptat la inceputul acestui an normelor Uniunii Europene privind vanzarea de produse fara Bisfenol A, furnizand exclusiv clientilor role de hartie termica care nu contin substanta toxica.

Conform Regulamentului 2016/2235 emis de Comisia Europeana, din 2 ianuarie 2020 sunt interzise fabricarea si comercializarea produselor care contin Bisfenol A in cantitate mai mare de 0,02%, din cauza efectelor nocive asupra sanatatii oamenilor. Din acest motiv, IT Genetics a inceput sa inlocuiasca rolele din hartie termica care contineau Bisfenol cu cele fara Bisfenol A (BPA free) inca din septembrie 2019, cu trei luni inainte de termenul limita. In plus, le-am recomandat clientilor sa introduca la timp noile role de hartie de termica in activitatea zilnica, nu doar pentru ca pretul a ramas acelasi, ci in special pentru grija fata de sanatatea angajatilor si clientilor lor, respectand astfel normele in vigoare.

Despre Bisfenol A si industriile vizate

Stiintific, Bisfenol A este un compus chimic folosit in obtinerea de policarbonati. Mai simplu spus, Bisfenol A este extrem de daunator, fiind responsabil pentru cancer, leucemie, astm si alte boli. Revista franceza „Science Magazine” a dezbatut intens subiect, scriind „Bisfenol A, mai periculos decat a fost prevazut”.

In functie de tipul de productie, exista role de hartie termica pentru emiterea de bonuri fiscale si role de etichete realizate din hartie termica, care pot fi lipite pe produse. De asemenea, din hartie termica pot fi facute bilete (de intrare, calatorie) sau recipise bancare.

Astfel, hartia termica se regaseste in numeroase domenii de activitate, pentru orice produs sau serviciu vandut si cumparat. Industriile retail si HoReCa, dar si in industria serviciilor (de exemplu, centre de relaxare), in domeniul bancar si in domeniul curieratului/taximetriei sunt cele vizate de noua schimbare impusa la nivelul Uniunii Europene.

Avantajele hartiei termice, acum fara Bisfenol A

Cel mai mare beneficiu al hartiei termice care nu contine Bisfenol A sau in concentratie foarte mica, sub 0,02%, este fara doar si poate pentru sanatatea tuturor, fie ca suntem angajati, fie ca suntem clienti. Pana acum, de fiecare data cand atingeam un bon fiscal, de exemplu, eram expusi la efectele nocive ale substantei toxice Bisfenol A. Imaginati-va de cate ori pe zi faceau acest lucru angajatii din magazine si din orice spatiu de lucru care presupune emiterea de bonuri fiscale.

Alte avantaje mari sunt oferite de calitatea hartiei termice pe care o vindem. Printre acestea se afla:

– rapiditate: viteza unei imprimante termince este 60-300 mm/s fara a fi afectata de latimea hartiei – posibilitate de tiparire a oricarui caracter sau imagine
– silentiozitate comparativ cu imprimarile matriciale
– consum redus de energie
– cheltuieli de intretinere scazute datorita tehnologiei de printare termica si a perioadei de viata mai indelungate a imprimantelor termice

Recomandam achizitia unei cantitati mai mari de role de hartie termica pentru a asigura stocul permament, astfel incat sa creasca eficienta in business zi de zi.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments