Soluții pentru laboratoare de analize:

trasabilitate, eficiență, încredere.

Codurile de bare și sistemele de tracking ale analizelor facilitează bunele practici în cadrul laboratoarelor de analize de la monitorizare la automatizare și controlul calității.

Datele obținute din codurile de bare sunt folosite pentru identificare, localizare, standardizare și audit asupra probelor biologice pentru a obține cea mai bună eficiență posibilă și cât mai multă siguranță pentru pacienți.

Soluțiile pentru laboratoarele de analize implică astfel un întreg ecosistem complet integrat și digitalizat care reduce numărul de erori umane, eficientizează procesele și automatizează sarcinile repetitive în deplină siguranță: etichetare recipiente, signalistica codurilor, aparatură și soft de administrare, workflow, infrastructura informatică a laboratorului.

Imprimare rapidă și precisă

Într-un laborator care preia sute sau chiar mii de probe zilnic, imprimantele de etichete trebuie să facă față și celor mai dinamice condiții, păstrând pasul cu influxul de pacienți și eșantioane.

Etichete rezistente în condiții speciale

Materiale special folosite pentru a garanta integritatea etichetelor de-a lungul întregului lanț de procesare: rezistență la transfer, condens, soluții de dezinfectare și temperaturi foarte scăzute.

Atribuire corectă a analizelor

Tracking-ul precis al probelor este aproape la fel de critic ca rezultatele analizelor. De aceea, etichetarea și scanarea corecte sunt fundația unui laborator eficient și de încredere.

Controlează riscul de contaminare

Cu ajutorul scanerelor care captează informații de la distanță nu este nevoie ca probele să fie stocate în proximitate una față de cealaltă sau să fie manipulate fizic de către echipa din laborator.

Începe procesul de transformare digitală

Eficiență în procese. Încredere în rezultate.

Complexitatea proceselor din cadrul laboratoarelor de analize se află pe o pantă ascendentă – așteptările pacienților și echipelor care lucrează în domeniu, la fel. Primii își doresc rezultate rapide și sigure. Cei din urmă doresc să lucreze într-un mediu eficient și sigur care le permite să își îndeplinească sarcinile fără să se teamă de greșeli sau de contaminare.

Pentru a îndeplini aceste așteptări, laboratoarele de analize care profită de cele mai noi inovații în gestiune, trasabilitate, monitorizare și etichetare se bucură de un avantaj competitiv în fața concurenței și de un diferențiator crucial pentru pacienți.

Eficientizarea permite laboranților să se concentreze pe eșantioanele cu rezultate în afara parametrilor normali, bazându-se pe acuratețea analizelor deja marcate ca normale și pe trasabilitatea fiecărui recipient sau a fiecărei eprubete.

De asemenea, îmbunătățirea proceselor garantează pacienților rezultate precise, corect atribuite probelor depuse.

Imprimante de etichete pentru probe medicale

Imprimare rapidă și precisă

Elimină posibilitatea greșelilor provocate de nume scrise ilizibil sau de date șterse în urma manipulării probei de-a lungul lanțului de testare. Cu ajutorul imprimantelor de etichete special create pentru laboratoarele de analize, echipa ta are o fundație solidă pentru procese eficiente și rezultate în care pacienții pot avea încredere.

Odată achiziționate și integrate în laborator, imprimatele de etichete vor oferi mereu consumabile ușor de citit și care conțin toate informațiile relevante despre fiecare probă în parte. Software-ul conex permite și reprintarea rapidă a celor mai comune etichete, iar unele procese pot fi chiar eficientizate prin imprimare în batch-uri și repetări în serie.

Etichete rezistente în condiții speciale

De la preluarea probelor la predarea lor în laborator și la manipulare pentru analiză efectivă, etichetele de pe eprubete și recipiente trec prin mai multe mâini, stative și condiții foarte diverse: diferențe de temperatură, condens, contactul cu pielea umană în anumite cazuri.

Într-un laborator eficient de analize integritatea etichetelor trebuie să rămână constantă. Cu ajutorul materialelor și cernelii special create pentru condițiile de laborator, etichetele rămân în condiții impecabile oferind informații cruciale și lizibile de-a lungul întregului proces.

Astfel rezultatele livrate sunt mereu asociate pacientului corect, eliminând erorile umane și posibilitatea trimiterii buletinelor de analize persoanelor greșite.

Eticheta pe proba

Atribuire corectă a analizelor

Pacienții care apelează la un laborator de analize au o singură așteptare: să primească rezultatele corect atribuite probelor depuse sau colectate.

Posibilitatea de greșeală există aproape mereu într-un mediu dinamic, cu perioade de vârf (mai ales dimineața). Cu ajutorul soluțiilor de gestionare și etichetare, această posibilitate este redusă la minim printr-o combinație de etichete rezistente și de procese atent calibrate de către personalul din locație sau locații.

De le preluare/colectare și până la vizualizarea buletinului de analize se asigură astfel că fiecare pacient primește rezultatele corecte și se evită astfel erori cu potențiale consecințe negative pe termen lung.

Controlează riscul de contaminare

Atât pentru siguranța personalului laboratorului, cât și pentru integritatea probelor biologice, riscul de contaminare de-a lungul procesului de testare trebuie să fie redus la minim.

Acest lucru implică marcarea clară a probelor cu potențial infecțios ridicat și monitorizarea atentă a celor sensibile la anumite condiții de mediu ce pot afecta acuratețea rezultatelor de pe buletinul de analize.

Prin sistemele de gestionare pentru laboratoare de analize și cu ajutorul etichetelor special create pentru probleme sensibile, procesul este simplificat și riscul de contaminare este redus considerabil.

Programează o sesiune de consultanță