Puncte de vânzare POS pentru farmacii:

Eficiență și timp redus de așteptare.

Farmaciile reprezintă unul dintre cele mai competitive și complexe tipuri de retail.

Pe lângă produsele care se eliberează fară rețetă (OTC), o farmacie trebuie să respecte și un cadru legislativ riguros în ceea ce privește eliberarea medicamentelor pe rețetă, să calculeze prețurile în funcție de tipul de rețetă compensată, să se asigure că dozele de medicamente respectă schema de tratament, să ofere acces instant la istoricul tranzacțiilor în caz de control și să creeze o experiență cât mai plăcută și personalizată pentru pacienți, dincolo de natura pur tranzacțională.

Astfel, principala provocare pentru proprietarii de farmacii este să echilibreze gestionarea corectă și eficientă a produselor și medicamentelor, cu obiectivele de business și cu dorința pacienților de a se bucura de interacțiuni personalizate și recomandări relevante pentru starea lor de sănătate.

Mai puține erori umane

Elimină posibilitatea greșelilor cu ajutorul unui sistem complet digitalizat: de la rețete încasate incorect până la înregistarea greșită a substanțelor de pe listele speciale sau la prețuri eronate.

Scanează mai rapid rețete electronice

Evită cozile lungi și o atmosferă neplăcută în incintă cu ajutorul proceselor îmbunătățite de scanare a rețetelor: rapid, eficient, fără greșeli.

Identificare instantă la raft

Sute sau chiar mii de produse implică o mapare corectă a locației acestora pentru a oferi echipei tale acces rapid la ce trebuie să preia din depozit și să ofere clientului.

Integrare aplicații eHealth

Acces automat la datele pacienților care folosesc aplicații eHealth pentru un timp mai scurt de așteptare și pentru anticiparea nevoilor acestora.

Începe procesul de transformare digitală

POS-uri pentru farmacii mai profitabile
și mai orientate către client

Pe măsură ce speranța de viață crește și există o reorientare spre un stil de viață mai sănătos, farmaciile trebuie să țină pasul cu o cerere din ce în ce mai mare a medicamentelor pe bază de rețetă, dar și cu un număr sporit de clienți care caută produse OTC.

Astfel transformarea POS-urilor în sisteme complet digitalizate devine o prioritate pentru proprietarii de farmacii care vor să reducă atât erorile umane, cât și timpul de așteptare la casă sau la raft atunci când au nevoie de o recomandare.

Orice întârziere în citirea rețetelor sau în găsirea produsului corect la raft/în depozit și orice preț incorect înregistrat duc la cozi din ce în ce mai lungi, la clienți și pacienți nemulțumiți și la posibilitatea abandonului farmaciei în favoarea concurenței.

Integrarea celui mai performant sistem de POS-uri în farmacii le permite să își păstreze avantajul competitiv, iar farmaciștilor din locații să se concentreze pe furnizarea serviciilor de calitate superioară pentru pacienți și clienți.

Mai puține erori umane

Pe măsură ce o parte din ce în ce mai mare a populație ajunge să apeleze la tratament medicamentos pentru diferite afecțiuni, farmaciile trebuie să se pregătească pentru din ce în ce mai mulți pacienți. Acest număr în creștere poate duce și la creșterea numărului de erori umane.

Sistemele învechite sunt principala cauză a greșelilor: introducerea manuală a datelor din rețete, etichetarea incorectă, dozajul greșit, prețuri diferite de la raft la casă – toate îngreunează munca farmaciștilor și duc la crearea unei atmosfere neplăcute pentru pacienți.

POS-urile pentru farmacii oferă oportunitatea de a îmbunătăți eficiența și acuratețea proceselor de vânzare cu ajutorul sistemelor de tracking atent implementate: de la substanțe cu grad sporit de risc, la medicamente eliberate pe bază de rețetă și chiar la produse OTC.

Scanează mai rapid rețete electronice

Într-o farmacie eficiența trebuie să fie totul: chiar și câteva secunde economisite la scanarea unei rețete pot îmbunătăți calitatea serviciilor oferite prin reducerea timpului de așteptare și prin reorientarea focusului spre interacțiuni personalizate cu pacienții.

Astfel, furnizorii din domeniul farmaceutic se orientează spre dispozitive mobile pentru a crește viteza de scanare a rețetelor și a codurilor de bare și pentru a îmbunătăți viteza și raportul cost/eficiență al proceselor repetitive zilnice.

Versatilitatea POS-urilor digitale permite implementarea lor atât în farmacii de dimensiuni mici, cât și în marile lanțuri, acestea putând fi adaptate ușor, în funcție de rata de creștere a farmaciei.

Reteta medicala
Coada in farmacie

Identificare instantă la raft

Echipa din farmacie are nevoie de un sistem de organizare impecabil atunci când vine vorba de localizarea corectă a produselor în depozit și la raft – mai ales dacă vorbim despre doze diferite de substanță activă.

Perioadele lungi de verificare a disponibilității fizice in-house a tratamentului sau a unui produs implică timp pierdut și potențiala pierdere a unui client, provocând frustrare atât farmaciștilor, cât și pacienților care așteaptă să primească tratamentul sau produsele.

Cu ajutorul POS-urilor digitale pentru farmacii, locația fiecărui produs din inventar este catalogată corect și disponibilă imediat. Astfel timpul de așteptare de la predarea rețetei la finalizarea tranzacției este redus considerabil și pacientul se bucură de servicii îmbunătățite (secretul fidelizării).

Integrare aplicații eHealth

Aplicațiile de eHealth joacă un rol din ce în ce mai important în contextul serviciilor medicale. Folosind noi moduri de a conecta pacienții cu furnizorii din domeniul sănătății, ele reprezintă o sursă excelentă de eficientizare a proceselor de consultație și preluare a tratamentului prin colectarea automată a datelor relevante cu ajutorul POS-urilor digitale.

Integrarea cu acest tip de aplicații este foarte utilă mai ales în cazul pacienților care suferă de boli cronice. Vizitele recurente la farmacie pentru preluarea tratamentului pot fi simplificate și eficientizate, permițând farmaciștilor să acceseze instant datele medicale relevante, oferind astfel o experiență mai plăcută cu fiecare interacțiune.

Sistem POS

Programează o sesiune de consultanță