Soluții de scanare a paleților cu tehnologie RFID

De la depozit la destinație, de la monitorizare la management.

Problema

Operarea eficientă a unei companii poate începe cu evidența corectă a proceselor de producție și inventariere.

Fie că vorbim despre industrii ca automotive, retail și textile, producție sau fulfilment, fără un sistem operațional bine pus la punct,  gestionarea unui volum mare de produse, poate deveni un proces complex și dificil.

Dificultăți în localizarea rapidă a produselor​

Menținerea acurateței datelor despre stocuri​

Diferențe de date între stocul faptic și cel scriptic​

Acuratețea trasabilității produselor​​

Supraîncărcarea spațiilor de depozitare​

Utilizarea tehnologiilor tradiționale în gestionarea proceselor poate duce la întârzieri semnificative în operațiunile logistice și de producție.

De la primirea și depozitarea mărfurilor până la expediere, aceste sisteme pot afecta eficiența generală și pot diminua calitatea serviciilor oferite clienților. Fiind predispuse la erori, necesită implicarea considerabilă a angajaților, ceea ce poate duce la întârzieri, crescând în același timp costurile operaționale și diminuând productivitatea.

Dacă scanarea codurilor de bare este incorectă, pot apărea erori în înregistrarea stocurilor, comenzi greșite sau chiar neconcordanțe la inventar.

Soluția RFID

Introducerea unei soluții cu tehnologie de tip RFID transformă aceste provocări, optimizând operațiunile și îmbunătățind exactitatea datelor.

Înlocuiește scanarea manuală a etichetelor cu cod de bare și reduce erorile umane. Monitorizează eficient stocurile și verifică mai multe produse în același timp fără a fi nevoie de evidențiere manuală.

Indiferent de domeniul comercial sau industrial în care activezi, soluțiile de scanare RFID integrate pot fi utilizate pentru a ajuta la maximizarea randamentului, oferirea unei precizii ridicată a datelor, ca parte a unui proces automatizat de urmărire a stocurilor.

Porțile de scanare cu tehnlogie RFID te ajută să gestionezi şi să monitorizezi stocurile, să controlezi costurile şi să optimizezi fluxurile de distribuție cu ajutorul unor soluţii rapide, fiabile şi eficiente.

Ce beneficii îți aduce implementarea unui sistem de scanare al paleților cu tehnologie RFID

Acuratețea trasabilității în producție

Tehnologia RFID confirmă în câteva secunde numărul și tipul de produse plasate pe palet și trimite aceste date către server. Porțile numără articolele etichetate aduse de angajați.

Când un palet trece prin poartă, sistemul poate detecta sensul de mișcare al acestuia înregistrând în mod corect operațiunea de intrare sau ieșire din gestiune sau din anumite stagii de producție. Soluția RFID este complet automată și permite actualizarea în timp real a bazelor de date pe măsură ce paleții sunt depozitați, mutați sau expediați.

Reducerea erorilor umane ​

Adoptarea soluțiilor RFID în scanarea paleților poate reduce semnificativ erorile umane în mai multe etape ale procesului logistic sau de producție. Se pot scana paleții chiar și fără vizibilitatea directă a etichetelor, asigurând că toate produsele sunt contabilizate corect fără intervenția umană. 

Datorită acestei soluții nu este necesară nicio acțiune din partea operatorului de motostivuitor care trece paletul prin poartă.

Urmărirea automatizată a stocurilor

O urmărire automatizată a stocurilor este esențială pentru eficiența logistică si de producție, gestionarea cât mai corectă a inventarului având o vizibilitate instantanee a datelor. Fiecare palet care este etichetat cu RFID este automat detectat de porțile RFID plasate în punctele strategice , cum ar fi intrările, ieșirile sau zonele de încărcare și producție.

Datele despre stocuri sunt actualizate în timp real și oferă informații cum ar fi locație, lotul, data de fabricare sau cantitate. Alte informații de interes ar putea fi durata stocării produselor, rute de mișcare și frecvența accesului la anumite articole. Aceste date ajută la planificarea mai eficientă a spațiului de depozitare și optimizarea traseelor de preluare și distribuție.

Eficientizarea costurilor operaționale

Prin folosirea soluțiilor RFID timpul de operare este semnificativ redus prin accelerarea proceselor de recepție, depozitare si expediere. Reducerea erorilor umane duce și la scăderea costurilor suplimentare provocate de retururi ale produselor incorect expediate sau rectificarea erorilor de stoc.

Cu informații precise și actualizate despre stocuri, planifici mai bine achizițiile și producția evitând suprastocarea  și reducând costurile asociate cu menținerea unui stoc excesiv.

Cum funcționează soluția de scanare a paleților utilizând tehnologie RFID

Începe procesul de transformare digitală

Optimizează-ți fluxul de lucru, indiferent de domeniul în care activezi

Echipa noastră cunoaște toate aspectele din fiecare industrie și îți vine în ajutor pentru a-ți oferi soluții personalizate.

Cu tehnologia RFID, vei știi automat locația și fluxul stocurilor necesare afacerii tale, fie că monitorizezi produsele din magazinele tale, echipamente și produse medicale și sanitare sau piese și echipamente auto.

Contactează-ne pentru a selecta și implementa soluțiile RFID care se potrivesc cel mai bine nevoilor companiei tale.

Automotive

În industria auto, componentele sunt monitorizate de la asamblarea liniei de producție până la livrarea finală către client , asigurând transabilitate completă a componentelor și a subansamblelor. Cu ajutorul soluțiilor RFID , atât procesul gestionării lanțului de aprovizionare , cât și montajul final al autovehiculelor sunt îmbunătățite.

Retail și textile

Pentru retail și industria textilă, cu ajutorul tehnologiei RFID procesul de vânzare și inventariere sunt realizate rapid și eficient. De asemenea managementul retururilor sau restocarea produselor pot fi gestionate mai facil. Astfel, clienții au o experiență de cumpărături îmbunătățită, petrecând mai puțin timp la casa de marcat sau la realizarea returilor.

Producție

În diferite faze ale procesului de producție monitorizarea eficientă a materialelor brute și a produselor finite este facilitată cu ajutorul soluțiilor RFID. Acest lucru asigură o mai bună gestionare a resurselor si minimizarea pierderilor materiale.

Fulfilment

Pentru operațiunile de fulfilment este necesar să se țină pasul cu cerințele rapide și dinamice ale comerțului electronic. Astfel, cu tehnologia RFID se accelerează procesul de pregătire și expediere, reducând timpul dintre comandă și livrare.

Întrebări frecvente legate de soluția de scanare a paleților cu tehnologie RFID

Distanțele de citire pentru etichetele RFID variază foarte mult în funcție de tipul de sistem RFID utilizat (frecvență joasă, frecvență înaltă sau frecvență ultra-înaltă), puterea cititorului și condițiile de mediu. Iată distanțele tipice de citire pentru diferite tipuri de etichete RFID:

 • Low Frequency (LF) RFID Tag 125-134kHz: Până la 10cm
 • High Frequency (HF) RFID Tag 13.56MHz: Până la 30cm
 • Ultra-High Frequency (UHF) RFID Tag 860-960MHz: 3m până la 6m în condiții standard; cu cititori specializați și condiții favorabile, distanțele se pot extinde până la 12m sau mai mult.

Etichetele RFID pot fi citite simultan de la distanță fără a fi nevoie sa existe un câmp vizual direct cu articole etichetate. 

Eficacitatea unei soluții RFID, indiferent dacă este o poartă RFID sau un cititor RFID portabil, depinde de aplicația specifică și de cerințele operaționale.

Porțile RFID sunt mai eficiente pentru urmărirea automată, de mare volum în locații fixe, în timp ce cititoarele RFID portabile oferă o flexibilitate mai mare și sunt mai potrivite pentru aplicațiile care necesită mobilitate și citire manuală a etichetelor. Alegerea depinde de nevoile operaționale specifice și de constrângerile aplicației dvs.

Capacitatea memoriei poate varia foarte mult, de la câțiva kilobytes la câțiva megabytes, în funcție de aplicație și de necesitatea stocării unor cantități mari de date.

Capacități tipice de memorie pentru diferite etichete RFID:

 • LF Tags: 64 bytes până la 512 bytes
 • F Tags: 256 bytes până la 8 KB
 • UHF Tags: 96 bits până la 4 KB
 • Specialized/Active Tags: Până la câțiva megabytes

Da, etichetele RFID pot fi imprimate și aceasta este o practică comună de a combina atât identificarea vizuală, cât și cea electronică. Imprimarea pe etichetele RFID include de obicei text, coduri de bare, logo-uri sau alte informații importante.

Mai multe materiale pot interfera cu transmisiile RFID, afectând performanța și fiabilitatea sistemelor RFID.
Iată materialele primare care provoacă interferențe:

 • metal (rafturi metalice, containere metalice, vehicule și mașini),
 • lichide (apă, băuturi, detergenti, etc.),
 • materiale dense sau de înaltă densitate (materiale plastice groase, ceramică și lemn),
 • echipamente cu interferență electromagnetică (diverse echipamente industriale, dispozitive de comunicații fără fir și linii electrice de inalta tensiune)

 Da, Numărul de cicluri de rescriere pentru etichetele RFID variază în funcție de tipul de memorie utilizat în eticheta RFID. În mod obișnuit, memoria este de tip EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory), poate fi rescrisa de obicei între 100.000 și 500.000 de cicluri

 • Taguri RFID standard: Temperatura de operare: -25°C la 85°C
 • Taguri RFID pentru temperaturi scazute: Temperatura de operare: -40°C to 85°C
 • Taguri RFID speciale: Temperatura de operare: >200°C

  Intervalele specifice de temperatură depind de materialele și designul etichetei RFID. Consultați întotdeauna specificațiile producătorului pentru intervalele exacte de temperatură aplicabile unui anumit model de etichetă RFID.

În cele mai multe cazuri, nu este nevoie să aplicați mai multe etichete RFID pe același obiect pentru a garanta cel puțin o citire, atâta timp cât sistemul RFID este proiectat și implementat corespunzător.


Eticheta RFID trebuie plasată într-o poziție optimă pe obiect, pentru a ajunge in raza cititorului RFID.

 • Cost pentru etichetă standard: de obicei foarte scăzut, variind de la 0,005 USD la 0,02 USD per etichetă. 

Cost pentru tag RFID: variază foarte mult în funcție de tip și aplicație, în general de la 0,10 USD la 5,00 USD sau mai mult per etichetă.

Programează o sesiune de consultanță