AGV, soluții automatizate de transport în depozit:

eficiență, siguranță, rentabilitate.

Mutarea și depozitarea mărfurilor în depozite reprezintă una dintre cele mai solicitante activități. Majoritatea pachetelor sunt grele și voluminoase, iar manipularea lor cu ajutorul motostivuitoarelor clasice implică riscuri pentru operatorii logistici. În plus, întregul proces consumă timp și poate fi supus erorilor. Conform unui studiu realizat de Amazon Web Services, companiile pierd aproximativ 150 millioane de dolari anual din cauza greșelilor umane, care duc la oprirea totală sau parțială a activității.

Transformă-ți depozitul și pregătește-l pentru industria 4.0 cu ajutorul soluțiilor automatizate de transport în depozit: AGV (automated guided vehicles). Datorită caracteristicilor superioare ale acestora, se estimează că, în perioada 2020 – 2030, numărul companiilor care implementează acest tip de soluții se va tripla.

Elimină erorile de procesare

Erorile umane sunt principalul factor pentru oprirea temporară a activităților. Implementarea AGV-urilor elimină acest risc și îți oferă siguranța că vei livra întotdeauna bunurile corecte în locul potrivit.

Crește nivelul de siguranță

AGV-urile pot funcționa în deplină siguranță alături de oameni. Datorită senzorilor integrați, ele detectează rapid obstacolele întâlnite și se opresc sau caută imediat o rută alternativă.

Redu costurile operaționale

Implementarea unor soluții automatizate de transport în depozit de ajută să-ți reduci atât costurile directe, cum ar fi cele cu angajarea personalului necesar, cât și pe cele indirecte.

Îmbunătățește semnificativ productivitatea

AGV-urile pot funcționa 24/7, iar procesele de picking pot avea o rată de 3 ori mai mare decât cele realizate cu ajutorul operatorilor umani.

Începe procesul de transformare digitală

Automatizează procesele de picking: crește eficiența și profitabilitatea depozitului tău!

Un vehicul ghidat automat, AGV, este un sistem care urmează un traseu predestinat și poate prelua pachete cu volum și greutate ridicată pentru a le depozita în siguranță.

Modul de ghidare a acestora se bazează pe două tipuri de tehnologii:

Navigare magnetică

AGV-ul se deplasează de-a lungul unui circuit format dintr-un ghidaj magnetic, realizat dintr-o bandă adezivă sau dintr-un ghidaj subteran, unde sunt poziționate etichete RFID. Aceste etichete conțin comenzile pe care vehiculul trebuie să le execute pe circuit: opriri, comunicații cu elementele de câmp, încărcarea bateriei etc.

Navigare prin mapare

Aceasta se bazeză pe tehnologia SLAM și îi permite AVG-ului să circule liber, fără niciun fel de ghidaj fizic, pe podea. Vehiculul poate construi o hartă a locației care îi facilitează orientarea și poziționarea în orice moment.

Solutie de transport ghidat automat in depozit

Elimină erorile de procesare

Erorile cauzate de neatenția sau oboseala operatorilor umani aduc un cost extrem de mare pentru companie. Iar potrivit studiului realizat de GE Digital, 23% din timpul de nefuncționare al unei fabrici este cauzat de erorile umane. Orice antreprenor care a trebuit să oprească întreaga producție din cauza unei etichete citite greșite îți poate confirma.

Elimină acest risc prin implementarea soluțiilor de transport ghidate automat. Acestea pot să funcționeze 24/7 fără a fi distrase, iar dacă sunt programate corespunzător de la început, vor îndeplini sarcinile fără nicio eroare. În plus, dacă sunt conectate la ERPul intern al companiei sau integrate cu o soluție WMS, contribuie la eficientizarea managementului depozitului prin fluidizarea proceselor de inventariere a stocurilor.

Crește nivelul de siguranță

AVG-urile sunt proiectate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate atunci când vine vorba de siguranță. Acestea au încorporate camere de luat vederi, senzori și lasere ce le permit să evite orice obstacol apărut în cale. În schimb, echipamentele conduse de operatori umani, cum ar fi motostivuitoarele, nu au atât de multe mecanisme de siguranță încorporate și se bazează mai mult pe factorul uman, care este supus erorilor din multiple motive. În plus, AGV-urile pot funcționa fără probleme și la temperaturi extreme sau în jurul materilelor periculoase, acolo unde oamenii, fie pot lucra doar pe perioade scurte de timp, fie nu au acces deloc.

Toată această siguranță sporită duce la costuri reduse și la reducerea timpului de oprire, ceea ce poate crește în cele din urmă profitabilitatea operațiunilor.

Redu costurile operaționale

AVG-urile reduc în primul rând costurile legate de forța de muncă. Un vehicul ghidat automat ce lucrează în 3 schimburi poate înlocui 2 sau 3 operatori umani. Astfel, în contextul în care piața se confruntă cu o lipsă acută de personal, implementarea unei soluții automatizate de transport îți permite să folosești mult mai eficient forța de muncă existentă. Poți lăsa taskurile dificile în responsabilitatea AVG-urilor, în timp ce aloci operatorilor umani roluri prin care aceștia aduc valoare adaugată companiei.

De asemenea, automatizarea proceselor te ajută să eficientizezi și alte costuri: consumul de energie este redus, nu mai sunt necesare traininguri periodice, iar lipsa accidentelor și a erorilor contribuie la creșterea profitabilității afacerii.

Îmbunătățește semnificativ productivitatea

Creșterea productivității devine o condiție obligatorie, în special pe piețele din ce în ce mai competitive, cum ar fi, de exemplu, comerțul electronic, unde schimbările din industrie forțează operatorii de depozit să facă mai mult cu aceleași instrumente și oameni. Depozitele și centrele de livrare au nevoie de tehnologiile software moderne, bazate pe cloud, învățarea automată și inteligența artificială pentru a îmbunătăți procesului de picking. Iar AGV-urile sunt programate pentru a alege cea mai bună rută, ceea ce poate duce la o rată de picking de trei ori mai mare.

Rata crescută de picking, împreună cu toate elemente prezentate mai sus, costuri reduse, eliminearea erorilor, condiții de siguranță mai bune, conduc inevitabil la o productivitate generală îmbunătățită.

AGV-urile pot fi folosite în industriile:

Automotive

Logistică și distribuție

Sănătate și farma

Produse alimentare și băuturi

Sectorul industrial

Materiale plastice și polimeri

Programează o sesiune de consultanță